Korrekt sutteteknik

Korrekt sutteteknik

Korrekt sutteteknik – det betyder alt for din amning.

I de sidste par uger har jeg været ude til så mange ammebesøg, hvor børn sutter for yderligt, og derved ikke bliver nok mætte eller simpelthen ikke tager nok på.  Fælles for kvinderne er, at de alle fortæller samme historie: Minimal hjælp på barselsgangen, og de fik at vide, at det så fint ud med amningen, og at de skulle sørge for, at barnets næsen skal være helt fri ved brystet, så barnet kan få luft. No! Problemet er så, at barnet derfor ender med at ligge alt for yderligt, og moren nærmest helt panisk hele tiden holder med en finger på brystet og checker om barnet kan få luft. Det her bliver I nødt til at vide: BARNET KAN GODT FÅ LUFT, SELVOM DEN LIGGER MED NÆSEN IND TIL BRYSTET – den flytter selv hovedet, hvis den ikke kan få lov. Babyer er sgu kloge! Prøv selv at tage din arm helt op til næsen, og se hvad der sker. Du trækker stadig vejret.

Det her skal du huske, når dit barn skal lægges til brystet

  • Mave mod mave – Barnets mave skal ligge mod din mave
  • Barnet skal til brystet – altså du løfter barnet op til dit bryst og ikke omvendt
  • Barnet skal helt ind til brystet – og nogle gange vil næsen være helt inde i brystet, og nogle gange er næsen fri. Men barnet skal helt ind til brystet.

Check denne video ud – sådan ser korrekt sutteteknik ud:

 

Vil I være helt sikre på, at I er klædt godt på til amningen, som I jo kommer til at bruge meget tid efter fødslen, så check mit ammeforberedende kursus ud eller hvis du sidder der hjemme og tænker, at det her amning er pisse svært, så tag fat i mig, og få den rigtige ammehjælp – det er ofte små ting som skal justeres på for at få amningen til at køre helt optimalt.

Jordmoder Sonja

0 Svar

Skriv en kommentar

Ønsker du at deltage i diskussionen?
Du er velkommen til at bidrage!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.