Hindeløsning

Når du er gået over tid

Mange gravide kvinder bliver utålmodige og rastløse, så snart de når deres forbi deres terminsdato, og vil meget gerne føde snarest muligt. En hindeløsning kan sætte skub i processen og sætte gang i fødslen.

En hindeløsning er en naturlig form for igangsættelse, det vil sige, at kræver, at kroppen er moden til fødsel, for at hindeløsningen vil have effekt. Mange kvinder ønsker et naturligt alternativ til medicinsk igangsættelse, og hindeløsning er her et mere ukompliceret og naturligt valg.

Du kan også overveje at få en akupunkturbehandling sammen med en hindeløsning. Akupunktur har en rigtig god modningseffekt, og kan forstærke virkningen af hindeløsningen.

Hvordan foregår det?
At få løsnet hinder foregår ved, at jordemoderen udfører en indvendig undersøgelse, hvor man med fingrene vurderer hvorvidt din livmoderhals og livmodermund er moden i forhold til fødsel, og hvor vidt en hindeløsning er muligt. Hvis livmodermunden er lidt åben, kan man med en finger komme ind gennem livmodermunden og til fosterhinderne. Ved at føre sin finger rundt i en cirkel, løsnes fosterhinden fra den nederste del fra livmoderens inderside hele vejen rundt. Det frigiver nogle hormoner, som kan starte processen til at få kroppen til at gå i fødsel.

Måske har du ingen reaktion efterfølgende, mens andre får nogle timer med plukkeveer som modner og gør livmodermunden blødere og mere eftergivelig. Og så er der de kvinder for hvem fødslen går i gang. Ca 1/3 del af gravide, der får hindeløsning går i fødsel af det. Hindeløsningen kan være ubehageligt eller lidt smertefuldt for nogle, og andre mærker nærmest intet. Ofte kommer der en lille smule slimet frisk blødning under hindeløsningen, hvilket er helt ufarligt. Det er også normalt og ufarligt at have en smule tegnblødning efter hindeløsningen.

Det er videnskabeligt bevist, at hindeløsning kan hjælpe fødslen i gang, især hvis den gravide er gået over sin termin og der er størst succesrate efter 41+.

At få løsnet hinder tilbydes fra 40+0. Vi foretager desværre ikke hindeløsning før af princip.

Aflysningspolitik

I tilfælde af fødsel, er aflysning naturligvis uden beregning.  Ved aflysning af andre årsager, gælder vores normale aflysningspolitik her.