Hindeløsning

Når du er gået over tid

Mange gravide kvinder bliver utålmodige når de når deres terminsdato og vil meget gerne føde snart. En hindeløsning kan sætte skub i processen og sætte gang i fødslen.

At få løsnet hinder tilbydes fra 40+0. Vi foretager ikke hindeløsningerne før.

Du kan også overveje at få en akupunkturbehandling sammen med en hindeløsning. Akupunktur har en rigtig god modningseffekt.

Hvordan foregår det?
At få løsnet hinder foregår ved, at jordemoderen foretager en indvendig undersøgelse, hvor man med fingrene vurderer hvorvidt din livmoderhals og livmodermund er moden i forhold til fødsel, og hvor vidt en hindeløsning er mulig. Hvis livmodermunden er lidt åben, kan man med en finger komme ind gennem livmodermunden og til fosterhinderne. Ved at føre sin finger rundt i en cirkel, løsnes fosterhinden fra den nederste del fra livmoderens inderside hele vejen rundt. Det frigiver nogle hormoner, som kan starte processen til at få kroppen til at gå i fødsel.

Måske har du ingen reaktion efterfølgende, mens andre får nogle timer med plukkeveer som modner og gør livmodermunden blødere og mere eftergivelig. Og så er der de kvinder for hvem fødslen går i gang. Det kan være ubehageligt eller lidt smertefuldt for nogle. Ofte kommer der en lille smule blødning, hvilket er helt ufarligt. Det er videnskabeligt bevist, at hindeløsning kan hjælpe fødslen i gang, især hvis den gravide er gået over sin termin og der er størst succesrate efter 41+.

Aflysningspolitik

I tilfælde af fødsel, er aflysning naturligvis uden beregning.  Ved aflysning af andre årsager, gælder vores normale aflysningspolitik her.